Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. május 19. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Óvoda

Intézményvezető: Mohos-Kopcsándi Rózsa

Cím: KÖMLŐDI GÉZENGÚZ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA

2853 Kömlőd, Pálóczi utca 4.

Telefonszám: 30/2576918

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az óvoda épülete 1950–ben épült eredeti funkciója szerint is óvodának. Kellemes családi házas környezetben helyezkedik el, a környezeti tapasztalatszerzés karnyújtásnyira van a gyermekektől.

1964 decemberéig csak időszakos, az idénymunkák elvégzésének idejére, a gyermekek felügyelete céljából félnapos volt az óvoda a községben.

1965 július 12-én a gyermeklétszám erőteljes csökkenése miatt, ideiglenesen bezárásra került.

1969-től szülői kérésre az akkori Járási Tanács foglalkozott az újraindítás kérésével, de mivel évekig nem volt rá megfelelő számú igény, így csak 1975-ben indult be újra egy csoporttal.

Ekkor egy képesítés nélküli óvónő és egy dajka felügyelt a gyermekekre, az élelmezést az óvodában működő konyha látta el.

Az évek során folyamatosan emelkedett a gyermeklétszám, ami szükségessé tette a második csoport beindítását. 1985-től két részben osztott csoporttal dolgoznak, majd 1993 szeptembere óta vegyes csoportok vannak.

Az óvoda nevelőtestülete is felülvizsgálta az 1999-ben elfogadott, 2004-ben a törvényi előírásokkal kiegészített Helyi Nevelési Programját, és úgy találta, hogy több helyen is módosításra, bővítésre szorul. Az átírt Pedagógiai Program szellemiségében közelebb áll a nevelőtestület tagjaihoz, a fenntartóra nézve pedig nem jár plusz kiadásokkal.

Nevelési elvek:

- Az óvoda nevelési hatása segítse elő, hogy a gyermek egyéni fejlettségének megfelelően legyen képes a környezetéhez való legoptimálisabb alkalmazkodásra.

- Törekszünk a 3-7 éves gyermekek egész személyiségének komplexfejlesztésére a szükséges feltételek megteremtésével.

- Megalapozzuk az iskolai életre való felkészülést.

- A családi nevelést kiegészítve biztos támpontot nyújtunk ahhoz, hogy a kisgyermek érdeklődő, fogékony személyiséggé váljék.

Az óvoda dokumentumait itt olvashatja: Letöltések>Óvoda

Please publish modules in offcanvas position.