Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2023. szeptember 30. szombat

Kömlőd község

Kömlőd

Iskola

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Perczel Mór Tagiskolája

Igazgató: Molnárné Varga Katalin

2853 Kömlőd, Komáromi u. 16.

Telefon: (34) 470-537

 

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

A magyar nyelv és kultúra ápolása fontos kötelességünk, miközben tiszteletben tartjuk más anyanyelvűek esetleg eltérő szokásait. A hagyományok egy része elválaszthatatlan az ünnepektől, melyek társadalmi, közösségi vagy családi körben játszanak szerepet. Hozzájárulunk a tanulók látókörének bővítéséhez, a kulturális és esztétikai neveléshez. Rendszeresen megemlékezünk az OM által kiadott, a tanév rendjéről szóló rendelet alapján az aktuális ünnepekről (pl.: március15.). Ez a megemlékezés községi ünnepély is. Koszorút helyezünk el Perczel Mór születésének évfordulóján az iskolában található emléktáblánál és Obernyik Károly, Pálóczi Horváth Ádám születésnapján a Pálóczi emlékháznál. 2003-ban először rendeztük meg hagyományteremtő szándékkal a Perczel-napot, amelyet a továbbiakban is folytatni szeretnénk. Az aradi vértanuk emléknapjáról - október 6. – iskolai szinten emlékezünk meg.

Tanulmányi kirándulásokat szervezünk tanulóink számára. Alkalmanként színházlátogatáson veszünk részt.

Évente két alkalommal hulladékgyűjtést szervezünk, amelynek bevételét a tanulók év végi tanulmányi kirándulására fordítjuk. Az önkormányzat törekvéseivel párhuzamosan neveljük a tanulókat környezetünk tudatos tisztántartására, ezért évente legalább egyszer összegyűjtjük a falu utcáiban és a falu környékén található szemetet.

Az iskola dokumentumait itt tekintheti meg: Letöltések>Közérdekű adatok>2012

Please publish modules in offcanvas position.