Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Ismét pörögtek a botok

Kömlődön a mazsorett szó hallatán talán nincs is ember, aki ne tudná miről van szó? Évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak, hiszen megszámlálhatatlan sikereket értek el ebben a műfajban a község ifjú hölgyei.

Nos ez a műfaj, hála Madari Éva odaadó, önfeláldozó szakmai munkájának, lelkesedésének, a szülőknek, akik ismét láttak fantáziát abban, hogy elinduljon ez a szórakoztató, pattogós műfaj, hogy legyenek csoportok. Persze a legnagyobb hála a lelkes gyerekeknek szól, hogy részvételükkel újra a legjobb úton halad afelé ez a táncforma, hogy méltó utódjai legyenek a régi sikereknek, továbbvigyék Kömlőd jó hírét a környéken, és szerte az országban. Talán érdekesség, hogy számtalan szülő, aki a régi sikerek részese volt, most kislányát kíséri a fellépésekre, és hasonló izgalommal pörgeti képzeletben a botot, mint anno, amikor még a színpadon, a fellépéseken tette.

 

A csoport jelenlegi közel 4 éves fennállása alatt ötödik alkalommal szerepelt mazsorett versenyen. Ezúttal Oroszlányon, az I. Valentin kupán. A mazsorett versenyek országos versenyek, tehát jellemzően az ország különböző pontjainak csoportjai tudnak egymással versenyezni. Így volt ez a most is. Ezúttal a résztvevők száma nem volt túl magas, az összesen 40 produkció egy szombat délelőtti program volt számukra. A verseny mérete a hangulatát nem befolyásolta, ugyanis nagyon kedves szervezők segítették a csoportot egész délelőtt és a helyszín is megfelelő volt az ellátogatók és a szereplők élmény dús programjához. A mi “kicsijeink” szépen helyt álltak a színpadon annak ellenére, hogy több picinek ez volt élete első szereplése és a 4-5 éves életkort töltötték még csak be. A nagyobbak már rutinosan mozogtak a színpadon, hiszen többségük számtalan szereplésen van túl. Az óvodás csoport “Baby” kategóriában egy mazsorett botos produkcióval versenyzett.  A nagyobbak “Gyermek” kategóriában egy mazsorett botos, egy pomponos, két páros és egy egyéni produkcióban mérettették meg magukat. A verseny szabadidős jellegénél fogva a szervezők nem a versenyre, hanem az élményre helyezték a hangsúlyt. A gyerekek emlékként karkötőt is kaptak. Kategóriánként 1-6 induló volt. Akadt versenyszám, ahol egyedüli induló volt a kömlődi csoport. Ebben a produkcióban megszerzett pontszámmal nem helyezést, hanem minősítést, mégpedig ezüst minősítést értek el. Ezen túl a többi versenyszámban 2. és 3. helyezéseket szerzett a csapat.. Örvendetes, hogy a csoportot egyre inkább megismerik a környéken, és már most hivatalosak egy júliusi mazsorett fesztiválra is, ahol minden bizonnyal vidáman, de hasonló komolysággal lépnek majd a közönség elé, hogy bizonyítsák, Kömlőd nem lehet meg mazsorettek nélkül. 

Köszönet a gyerekeknek az élményért, a rendezvényeken történő lelkes fellépésekért, Madari Évának  a felkészítésért és hogy elmesélte az oroszlányi sikereiket. Szeretettel gratulálunk és további kitartó munkát kívánunk!

Varga Katalin

2019.03.07.