Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Óvodai történések

Pizsi Parti

Február hónap a jókedvű mulatságok, bálok, partyk jegyében telt.

Rögtön február első napján egy fergeteges pizsi parti részt vevői lehettünk, melyet két fiatal kolléganőnk Timi néni és Eszter néni talált ki és szervezett meg!

Stílusosan, sötétedés után kezdődött a buli, melyre mindenki pizsamában jött vissza az oviba, otthonról hozott  kispárnával, takaróval, alvós plüssel és az elengedhetetlen zseblámpával, mellyel rögtön akcióba is léptünk. Vicces lámpás játékok mellett zseblámpafogót is játszottunk.

Ezután a zene vette át a  főszerepet. A fergeteges táncparti közben lufis feladatokat oldottunk meg, Mókusok, mókusok ki a házból! című játékot az alvós plüssök bevonásával teljesítettük.

A legbátrabbak a világító karkötők által jelzett ösvényen keltek át a teljes sötétben a kispárna-mocsáron.

A fiúk és a lányok összecsaptak kispárna-toronyépítésben. Ezt a barátságos csatát döntetlennel zártuk.

Természetesen az esti mese sem maradhatott el! Szivacsokon összebújva, plüssöket átölelve a plafonon jelentek meg hőseink, mikor diafilmen vetítettük le kedvenc meséinket. Ez is nagy élmény volt a gyerekeknek, hiszen nagyon sokan nem is láttak diafilmvetítőt.

 

Majd partyhoz illő módon partitányéron és partipoharakból fogyasztottuk a dajka nénik által elkészített vacsorát.

Tele pocakkal bunki építésbe fogtunk. Asztalokból, szivacsokból akkora bunkit építettünk, hogy mindannyian aláfértünk! Így vártuk a szülőket, akik feladatot kaptak! Saját gyermeküket csak akkor tudták hazavinni, ha felismerték a búvóhelyről kidugott kezeket. A szülők is jelesre vizsgáztak, így egy kisgyermeknek sem kellett az oviban aludni! :)

Az este emlékére a gyerekek parti lufit (tele konfettivvel és cukorkával) és világító karkötőt vihettek haza. Napokon keresztül meséltek élmenyeikről.

Farsang

A szülők, az óvoda dolgozói civil szervezetekkel karöltve idén is fergeteges farsangi karnevállal szórakozták  a közönséget február 16-án a Művelődési házban. A rendezvényt hosszas készülődés, szervezés, tervezgetés előzte meg.

A legtöbb kisgyereknek szilárd elképzelése volt, hogy mi szeretne lenni, tehát a szülőknek fel volt adva a lecke. A kislányok körében a hercegnő, Minie egér, pom-pom lány és Peppa malac volt a sláger, míg a fiúk nagy része rendőrnek öltözött vagy valamilyen fegyveres erő jelmezét választotta.

Farsang napján a maskarás felvonulást a meghívott babák nyitották meg. Őket a kiscsoportosok egyéni jelmezes bemutatkozása követte, majd a nagyobbak is megmutatták magukat beöltözve.

A hangulatot a Napsugár csoport kis pingvinjei rázták fel, amit a Maci csoportosok bennszülött tánca követett, fokozva a hangulatot.

A felnőttek tánca a 70-es, 80-as éveket idézte mind öltözékben, mind zenében.

A közönség a gyeremekek és felnőttek táncát is hatalmas tapssal jutalmazta.

A műsorok után elkezdődött az igazi farsangi hangulat, zenével, tánccal, büfével és sütemény, zsákbamacska és tombola vásárlási lehetőséggel.

Támogatóinknak köszönhetően nagyon sok értékes tombolatárgy került kisorsolásra nemcsak délután, hanem az éjszakai retro discoban is.

A siker bizonyítéka a 420 700 Ft-os bevétel, melynek egy részét az év végi kirándulásra fogjuk költeni.

A közreműködésért szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak, a szülőknek, Nyugdíjas Klubnak a süteményekért, a Polgárőrségnek az éjszakai ügyeletért és Mindenkinek, aki valamilyen formában hozzárjárult a rendezvény sikeréhez!

2019.03.07.