Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Márton nap az óvodában

Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!

Liba-hetet tartottunk az óvodában. Beszélgettünk, énekeltünk, verseltünk, meséltünk libákról emellett díszítettünk, ragasztottunk. Megismerkedtünk Szent Márton történetével, megtudtuk hogyan kapcsolódik Mártonhoz a liba.

A nagyobbak felelevenítették az eddigi Márton napi élményeiket, a kisebbek pedig lelkesen hallgatták a beszámolókat. Minden gyermek nagyon várta az idei lámpás felvonulást.

Erre november 8-án csütörtökön került sor. A délutáni alvást követően a gyerekek izgatottan készülődtek és közösen elindultunk a kultúrházba, ahol egy bálba csöppentünk, melyre Tengeri Attila jóvoltából került sor, aki már a tavalyi évben is megörvendeztetett minket interaktív zenés műsorával. A Libabálon a gyerekek is kivehették részüket a zenélésből. Megismerkedhettek különböző ritmushangszerekkel és a szülőkkel, testvérekkel, régi óvodásokkal és az érdeklődőkkel együtt táncoltunk, énekeltünk, mulatoztunk. Ezután minden kisgyerek kapott egy libalámpást, melyet meggyújtottunk és a polgárőrség felügyelete mellet jóhangulatú, zenés felvonulással érkeztünk meg az óvodába.

A népes felvonulás tagjai nem akartak éhezni egy teljes éven át, így Márton napján libazsíros kenyeret falatoztunk, mellé forró teát ittunk.

Aki nem fáradt el, az a sötétben a lámpásával még ment pár kört az óvoda udvarán, majd mindenki hazafelé vette az irányt és végigvilágította a falu utcáit.

2018.11.15.