Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

A Határ ( utca ) védelmében

2017. évben támogatási kérelmet nyújtottunk be amelyben mintegy 40 millió forintot igényeltünk a Határ utca felújítása céljaira. Akkor nem támogatták az illetékesek igényeinket, de bíztunk abban, hogy majd a következő évben sikerül.

2018. áprilisában újra próbálkoztunk, ám ez az igénylésünk is hasonlóan végezte, mint az előző évi.

Ígéret persze így is kerekedett, de tudjuk ezzel nem sokra megyünk.

A jogos igény az útfelújításra pedig maradt. Mert ugye senki nem vitatja azt, hogy jogos a határ utcaiak kérése az utca felújítására.

Persze azt is tudni kell, hogy a fentebb említett összeg csupán egy 3 méter széles út útburkolatának költsége.  De akkor is ezt csak meg kellene építeni. Sajnos a község költségvetése ezt nem engedi meg, magyarul nincs benne erre a célra ennyi pénz.

Persze ha mindenki rendesen befizetné az adóját akkor más lenne a helyezet, de addig  biztosan nem lesz ennyi pénz, amíg az adómorál nem javul.

Valamit azért mégis tenni kell!

A döntés megszületett, újabb zúzott kő réteggel boríttattuk le a Határ utcán, megszüntettük a kátyúkat. Az elterített zúzott követ behengereltettük és a vállalkozói díjat kifizettük érte.

Nem kis összegbe került ez a művelet, ( pontosan 625.000 Ft + Áfa ) – szóval adtunk az államnak 168.750 forintot - de reménység szerint egy jó darabig viszonylagos komfortot biztosít majd.

Köszönet a vállalkozónak, hogy soron kívül elvégezte számunkra ezt a munkát.

2018.10.17.