Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2020. január 27. hétfő

Kömlőd község

Kömlőd

NYÍLT NAP A KERÉNYIBEN

Már hagyománnyá vált, hogy Kömlődön a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények, mely a Kömlődi Református Egyházközség fenntartásában működik megrendezi NYÍLT NAPJÁT.

Nem mintha az intézmény amely középsúlyos értelmi fogyatékkal éle embereket gondoz ne lenne nyitott intézmény. Minden szeptemberben tágra nyitja kapuit és hívogatja a Kömlődön élőket. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A cél az, hogy az integrációt helyesen értelmezve megmutassák mindenkinek kik élnek az intézmény falai közt. Milyenek a hétköznapjaik, mivel foglalkoznak?

Szeptember 15-én az időjárás is kegyes volt hozzánk, verőfényes napsütésben kezdődhetett a nap. Jöttek is a falubeliek, jöttek a gyerekek, az érdeklődők. Megérkeztek a szomszédból a társ intézmény lakói is akik szintén ilyen sorsot kaptak, mint a mi gondozottjaink, csak ők még iskolás korúak.

Amint ilyenkor lenni szokott rövid áhítattal kezdődött a nap. Az igei szolgálatot Deák László,  a Pápai Teológiai Akadémia ötödéves hallgatója tartotta, Ő egyébként exmisszusi szolgálatra készül Kömlődön. Szemeti Ferenc , helybéli lelkipásztor imádsággal indította a napot.

Több helyszínen lehetett tölteni az időt, ilyen volt a nagyteremben berendezett kézműves műhely, ahol a gyerekek sok szép alkotást készíthettek el. A mostanában nagyon népszerű arcfestés helyszíne is itt volt. Itt bizony sorban állás, illetve sorban ülés volt az egy-egy újabb alkotásért.

 

A nappali foglalkoztató épületében rendeztük be az egyik legnépszerűbb szórakoztatás helyszínét. Itt kareoke volt a program. Ezt az éneklési formát nemcsak a gyereke, hanem a régi slágereket énekelve a felnőtt korosztály is nagy kedvvel gyakorolta.

Az asztalitenisz labdát és ütőket is folyamatosan egymás kezébe adták az érdeklődők.

A nap folyamán kötélhúzás verseny is volt, illetve lett volna, mert az a vastag kötél pontosan a közepén elszakadt. Jól derült rajta mind a két erős csapat!

A faluban működő lovas iskola két szelíd lovával vett rész a rendezvényen valóban nagy sikert aratva. Mindenki aki lovagolni szeretet volna nyeregbe szállhatott. Köszönet érte.

Időközben a hatalmas üstben főzött ebéd is elkészült, melynek a hivatalos neve Bakonyi Betyár Gulyás volt. Ha hisz a kedves olvasó, ha nem mégis igaz, hogy maradék nélkül elfogyott minden. Sőt sikerült elfogyasztani az a sok-sok lángost melyet a gondozónők készítettek. Természetesen minden program és az étkezés térítésmentes volt, de hát ez nálunk reformátusoknál már csak így szokott lenni.

Jó alkalom volt ez az ismerkedésre, jó volt látni, hogy épek és sérültek együtt szórakoztak és örö9mmel mutatták mit is készítettek a kézműves foglalkozáson. Jó alkalom volt arra, hogy a jövendőbeli kömlődi lelkész is ismerkedjen a falu lakóival, az intézménnyel, azzal a gyülekezettel ahol reményeink szerint szolgálni fog.

Isten legyen a dicsőség, hogy ezen a napon ilyen jól sikerült a nyílt nap rendezvénye.

Bogáth István gondnok

2018.09.17.

Please publish modules in offcanvas position.