Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. július 21. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Április a Gézengúz Óvodában

Április - a  második tavaszi hónap -  eseményekben gazdagon telt el óvodánkban.

Az óvodai  környezeti nevelés egyik fontos feladata a  minket körülvevő természet változásainak  megfigyelése, figyelemmel kísérése. A tavasz beköszöntével már márciusban el kezdtük követni  a  természet  kisebb-nagyobb rezdüléseit: az időjárás tavasziasodását, az első virágok kibújását, a rügyező fákat,  és nem utolsó sorban a madarak visszatérését. Március végén visszatért az első jeladós gólya, majd sorra érkeztek a többiek is a fecskékkel, fülemülékkel (közismertebb nevén csalogány!) együtt.

A közelgő óvodai beíratkozás előtt, két napra „kinyitotta kaput”  aprócska intézményünk. Az első napon azokat a szülőket láttuk vendégül, akik kíváncsiak voltak arra, hogy hogyan telik egy délelőttünk. A gyerekek nagy izgalommal várták szüleiket. Az egyik csoportban ének, a másikban környezetismereti foglalkozást láthattak az érdeklődők egy kis barkácsolással egybekötve.  A második nap – „Óvodába csalogató”- a leendő óvodásoké és szüleiké volt. Volt mindenből egy kicsi : játék, közös éneklés, körjátékozás, beszélgetés, ismerkedés… A délelőtt végén az óvónénik és a dadus nénik még egy – a gyerekek által ismert és kedvelt – mesét is előadtak. A címe : A kiskakas gyémánt félkrajcárja. A színes díszlet és  jelmezek még élvezetesebbé tették a lendületes cselekményt, melyet áhítattal hallgatták a gyerekek és az őket kísérő szülők. A mese végén lufiból alakított figurákkal (kutyussal, virággal, kígyóval, stb…) kedveskedtünk  leendő óvodásainknak, majd  közösen kimentünk az udvarra, ahol a szikrázó napsütésben egy jót játszhattunk a homokozóban és az udvari játékokon. Nagy örömünkre ekkor érkezett meg az a tíz darab futóbicikli, amiket a farsangi mulatságon összegyűjtött pénzből rendeltünk. A gyerekek örömmel vették birtokba a három korosztályhoz beállított sportszereket! Azonnal kialakítottuk - a balesetek megelőzése érdekében - a „közlekedési szabályokat” , melyeket  minden bicikliző igyekezett betartani.

 

Most  is megtartottuk a Föld napját, hagyományunkhoz híven az „Egy gyermek- egy palánta” nevezetű akciónkkal. Szerencsére ezen a napon is kellemes tavaszi meleg volt, így a virágültetés a szabadban valósulhatott meg. A sok színes növény a gyerekek segítségével került a  virágládákba, melyek ezután óvodánk ablakait díszítik, ezzel is szebbé, barátságosabbá téve a gyerekek környezetét.

A nagycsoportosok könyvtárban is voltak, ahol ismerkedhettek a könyvkölcsönzés szabályaival, a könyvek, az olvasás fontosságával.

Az óvodai beíratkozás április 25-én és 26-án volt.  Ezen a  két napon  5 gyermeket írattak be óvodánkba. E programok után lázas készülődésbe kezdtünk, hiszen közeleg ANYÁK NAPJA! Ajándékkészítés, vers-  és énektanulás, gyakorlás tölti ki  a gyerekek és felnőttek napjainak egy részét.

                                                                                                A Gézengúz Óvoda dolgozói

2018.05.03.

Please publish modules in offcanvas position.