Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2020. július 8. szerda

Kömlőd község

Kömlőd

Beszámoló a Kömlődi Mazsorett Csoport második versenyéről

Csoportunk teljes kétszámmal vett részt a  2018.03.17-én Tatabányán megrendezett II. Kodály Open Országos Mazsorett Versenyen. A 2017. őszén beiratkozott apró mazsorettjeinet is szerepeltethettük a versenyen, ugyanis ún. Start (kezdő) kategória is meghirdetésre került, így két csoporttal neveztük a versenyre. A versenyen legfiatalabb tagunk is szerepelt, aki alig múlt 5 éves. Izgatott készülődés kísérte már a verseny előtti heteket a gyerekek és a szülők körében is. Folyamatos egyeztetés, intézkedés zajlott annak érdekében, hogy minden gyerek felkészülten és a megfelelő felszereléssel jelenhessen meg ezen a fontos napon. A versenykiírás a produkciókra vonatkozó  különböző szabályokat rögzíti, melyeknek meg kellett felelnünk, így a próbák sűrűbben zajlottak. A  felkészülési időszakban pedig a szülők közül ki a varrásban, ki a különböző eszközök beszerzésében segédkezett. 

 

A versenyen 18 csapat 307 versenyzője vett részt. Bár a megnyitó csak 9:30 percre volt kiírva, mi úgy gondoltuk, hogy kapunyitáskor, reggel 7 órakor találkozunk. Ebben az időpontban kezdetét vette a lázas készülődés, a gyerekek hajának, sminkjének elkészítése. A szülőkkel és gyerekekkel megtelt zsúfolt öltözőben mindenki a cél érdekében igyekezett. Egyik konty után készült a másik, és épp időben elkészült  az utolsó smink is. Nagyon jól tettük, hogy korán érkeztünk, mert így időben készen álltunk a bevonuláshoz. A megnyitó ünnepség a csoportok sorakozásával kezdődött. Elsőként szólították fel a sorakozáshoz csoportunkat. Meghatottan és nagy büszkeséggel vonultunk fel elsőként a nagy közönség előtt, majd felsorakozott mind a 18 csapat. Boldogok voltunk, hogy ott lehetünk. A sorakozó után elhangzott a Himnusz, a szervezők köszöntötték a csoportvezetőket és bemutatták a zsűri tagjait. A megnyitót követően a csoportok sorban levonultak és kezdődött a verseny. A sorsolás szerint az első produkciót csoportunk nagyobb lányainak kellett bemutatnia, vagyis mi kezdtük meg ezt a versenyt. Azt hiszem, büszkék lehetünk, hogy ebben az érthetően nehéz helyzetben lányaink helyt álltak és összeszedetten mutatták be az első versenyszámot. Egy gyors átöltözés után pedig már egy másik produkciót láthattunk tőlük, majd hamarosan kisebbjeink is szerepeltek a klasszikus mazsorett tánccal, majd később egy pompom-os tánccal is. A nap folyamán lehetőségünk volt más csoportok előadásait is megnézni, a folyosón pedig hot-dog és vattacukor árus is várta a gyerekeket. A verseny helyszínén sok ismerőssel találkoztunk. Nagy örömünkre a kömlődiek igen szép számmal megjelentek, sok szülő, nagyszülő, rokon és barát jött szurkolni, ami a gyerekeknek még nagyobb élménnyé tette ezt a különleges napot, hiszen számukra az öröm még nagyobb, ha a büszkén bemutatott produkciót a hozzájuk közel állók is látják és együtt örülnek a sikernek. Az eredményhirdetést követően a lányok lelkesen számoltak be érzéseikről, többeknek életük első érmét akasztották a nyakába.

 Az események kapcsán egyre többen látogatnak el csoportunk Facebook oldalára, kedvelőink száma már meghaladja a 100 főt. Bízunk benne, hogy a lelkesedés megmarad és csoportunk bővülése tovább folytatódik következő évben is. Jelenleg az érdeklődés nem lankad, az elmúlt egy év során négy taggal bővült a csoport, csökkenés nem volt. Ősszel újra beiratkozást hirdetünk. 

Egy ilyen alkalom megmérettet, összecsiszol, közös emléket nyújt. A verseny végére elfáradtunk, de nem bántuk, mert egy izgalmas, megható, emlékezetes napot töltöttünk kiváló csapatunkkal és a kísérőkkel.  A szülők kivétel nélküli segítő hozzáállásának, aktív közreműködésének is nagy szerepe volt abban, hogy ezen a napon megjelenhettünk. 

A megmérettetés után emlékeinket elraktároztuk és már készülünk is a következő szereplésünkre. A program még szervezés alatt áll, de információink szerint Dadon 2018.04.30-án mazsorett fesztivál kerül megrendezésre, melyen csoportunk is részt vesz.  

A versenyen az alábbi eredményeket értük el.

Basic kategória klasszikus mazsorett 2. helyezés 

Basic kategória botos csapat 3. helyezés

Start kategória klasszikus mazsorett 2. helyezés

Start kategória pom-pom 1. helyezés

--

Madari Éva

2018.03.20.

Please publish modules in offcanvas position.