Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. július 21. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Bormustra Kömlődön

  1. január 13-án került megrendezésre a hagyományos kömlődi bormustra. Az előző évek gyakorlatától eltérően nem decemberben, hanem januárban volt a jeles nap amikor megkóstoltattak a kömlődi és környékbeli előző évben szüretel és azóta kiforrott borok.

Az esemény már hagyománnyá vált meglepetéssel kezdődött. Egy újabb kömlődi gyémánt állt a résztvevők elé. Minden borversenyen a szervezők igyekeznek egy kis kömlődi tehetséget bemutatni, aki van zenét tanul, vagy kitűnően énekel. Ebben az évben is így volt. Károly Szilveszter fiatal, tehetséges muzsikus furulyajátékában gyönyörködhettünk. A jelenlévő szülők és nagypapa joggal büszke a fiatal emberre, de mi kömlődiek is ugyanezt mondhatjuk el.

Az időpont választás most valóban jól sikerül, hiszen jelentős érdeklődés mutatkozott az esemény iránt.

 

Most több mint hatvanan vettek részt az eseményen és kóstolgatták a jobbnál jobb új borokat.  Valóban jól sikerültek az új bortok emelte ki Horváth Mihály Tatai Hegybíró, a zsűri elnöke.

Ő hagyományosan minden évben jelen van a kömlődi mustrán és szakmai tanácsaival, tapasztalatának átadásával segít, hogy minél finomabb nedűk készülhessenek. A kömlődi esemény ugyanis nem verseny, hanem valódi mustra, ahol minden borról megformálódik a vélemény, hol jó, esetleg még jobb, de a negatív tapasztalás is elmondatik. Német Tibor bokodi borosgazda, a zsűri tagja is kiemelte, hogy a 2017-es év valóban jó szőlőtermű év volt, most csak az a feladat, hogy az elkészült borokat még jobbá tegyék a tavaszi borversenyekig.

A negyvenöt borminta végigmustrálása után a szervezők finom vacsorát tálaltak a résztvevőknek. A kemencében sült csülök és malachús valóban újabb élvezeteket nyújtott. Köszönet érte Frigl László szakácsunknak, aki az egész napját a csemege elkészítésével töltötte!

A jó étel és a jó borok meghozták a nótákat is és a résztvevők közös énekléssel szórakoztak. Az igazán jól sikerült rendezvényért köszönet a szervezőknek!

2018.01.16.

Please publish modules in offcanvas position.