Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. július 21. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Lakossági értesítés zöldhulladék elszállításáról

Bizonyára sokan bosszankodtak, hogy az előzetesen meghirdetett zöldhulladék szállításánál sok ház előtt ottmaradtak a zsákok, a komposztálható hulladékok. Az ÖKO Hulladékkezelési Zrt. az évente kiadott szállítási naptárjában értesíti a lakosságot a kiküldött csekkek mellékleteként, hogy mikor és mit visznek el, hogyan kell szabályosan kihelyezni a komposztálható hulladékot. Ebben az értesítésben egyértelműen le van írva, hogy mennyi az a mennyiség, amit még elszállítanak. Sok ház előtt volt kirakva több zsákban hulladék, mely meghaladta az elszállítható engedélyezett mennyiséget. Ugyancsak nem szállítják el azokat a zöldhulladékokat, amely nem az előírtaknak megfelelően van méretre összevágva.

Az ÖKO Zrt tájékoztatása álljon itt pontosan:

„ A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket Társaságunk megfelelő teherbírású zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben szállítja el az ingatlan elől. A nem megfelelő méretű és mennyiségű rendezetlenül kihelyezett ágnyesedéket társaságunk dolgozói nem fogják elszállítani. A meghirdetett gyűjtési napon kívül a kommunális hulladékszállítás napján is elhozza Társaságunk a zöldhulladékot, amennyiben az a cég emblémájával ellátott többlethulladékos zsákban van kirakva, melyet külön meg kell vásárolni!”

 

Fentiek értelmében, ahol ottmaradtak a zsákok, kötegek, valószínű, hogy nem volt szabályosan összekötve, illetve több volt a megengedett m3-nél a kihelyezett hulladék.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy azon ingatlanok elől, ahonnan nem szállítottak el a zsákokat, nyesedékeket, faágakat, szíveskedjenek visszavinni ingatlanjaik területére, mivel ebben az évben már NEM LESZ KOMPOTSZTÁLHATÓ HULLADÉKSZÁLLÍTÁS. A jövő évi szállítási napokat közölni fogja az ÖKO Zrt.

Köszönjük az együttműködését!

Varga Katalin

2017.12.12.

Please publish modules in offcanvas position.