Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. július 21. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Szépkorúak ünnepe Kömlődön

Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval, és az udvariassal, tehát az ünneppel, írja Márai Sándor.

Az ünnep mindig más egy kicsit a hétköznapokban, akkor időt szakítunk az együttlétre, szépen felöltözünk, kimozdulunk otthonról.

Ünnepelni jött össze ez évben közel 50 kömlődi idősödő lakos. Az önkormányzat hívása a 65 év felettieknek szólt akik társaikkal együtt érkeztek a rendezvényre.  Kedves gesztus volt az önkormányzattól, hogy felajánlotta mindazoknak a kisbusszal történő szállítását, akik számára gondot okoz a gyaloglás, a rendezvényre történő eljutás és az esti hazamenetel.

 

Idősek napja. Kicsit zavarba ejtő a megfogalmazás, mert ugyan kit nevezünk idősnek? Elgondolkodtam, amikor végignéztem a megjelent kicsit érdesebb kezeket, ráncosabb arcokat a Művelődési ház szépen megterített termében s megállapíthattam, hogy a mai idősek egyre fiatalosabbak, érdeklődőbbek, nyitottabbak a világra.

Bogáth István polgármester a maga, a hivatal és a képivelő-testület nevében elhangzott köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ismét megtisztelték jelenlétükkel a szépkorúak a rendezvényt, melyet minden évben megtartanak a Vöröskereszt Szervezet segítségével. Hasonló   szavakkal szólt a megjelentekhez Kovács Mihályné Erzsike a helyi szervezet elnöke is.

Szép gesztus volt az est folyamán amikor Kovács Istvánné, Szent Ágoston versét elszavalva kérte a megjelenteket, hogy emlékezzenek mindazokra, akik ez évben már nem ünnepelhettek velük, akik már elköltöztek a földi létből.

Öröm volt látni a sok mosolygó embert, hallgatni a duruzsolást a régen nem látott ismerőssel, aztán az arcokat, ahogy gyermeki boldogsággal nézték az óvodások kis jeleneteit.

A kedves kis előadások után az óvodás apróságok nyüzsgése töltötte be a termet, amikor is kicsinyke színes csomagokkal ajándékozták meg a nagymama és nagypapakorban lévő falusiakat, gondosan ügyelve arra, hogy a kék kicsi desszertet rejtő csomag a bácsikhoz, a rózsaszínű pedig a nénikhez kerüljön.

Ezek után a kömlődi mazsorettek kápráztatták le nagyszüleiket. Ők mára már a „nagy” elődök nyomdokaiba léptek, hiszen ebben az évben már egy versenyen is megmérették magukat, ahonnan három ezüst és egy bronz éremmel térhettek haza. A fiatal mazsorett lányok műsora méltán váltotta ki a jelenlévők tapsát.

Az est további része kötetlen beszélgetéssel folytatódott. Az önkormányzat támogatásával nagyon finom vacsora került az asztalra, s nem maradhatott el a jóféle bor és a sok-sok házi készítésű sütemény sem, amit ügyes kezű kömlődi asszonyok sütöttek, s a vöröskeresztes aktivisták szolgáltak fel.

Egy kivételes kiállítást is megtekinthettek a vendégek, hiszen az 1600 féle szappanból álló gyűjtemény láttán visszarepülhettek a fiatalságuk idejébe, és a jelen különlegességeit is szemügyre vehették Serfőző Györgyné, a dadi nyugdíjas klub gyűjtője jóvoltából.

A szervezők köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik munkájukkal szebbé tették ezt a napot az a falu idősei számára. 

Varga Katalin

2017.11.20.

Please publish modules in offcanvas position.