Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. július 21. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Újabb mérföldkő Kömlőd életében


 

 

 

 

 

 

 

Út és hídavató ünnepségre gyülekeztek a kömlődiek, a rossz idő ellenére is volt érdeklődés az esemény iránt, hiszen sokakat érint Kömlődön a Petőfi Sándor utca felújítása és az áteresz, a híd rendbetétele.

Bár az időjárás ismét a szigorú, barátságtalanabb arcát mutatta, az avató nem maradt el, kicsit rendhagyó módon a Polgármesteri Hivatal tanácstermében került sor a szalag átvágására, hogy a zord időjárástól megkíméljék azokat, akik érdeklődtek az esemény iránt. Mintegy harminc embert köszöntött beszédében Bogáth István polgármester, elsősorban Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszonyt, a Bazalt Kft., mint kivitelező képviselőit, a megjelent kömlődi lakosokat. Tájékoztatta a jelenlévőket az út régi állapotáról, majd beszélt arról, hogy miként jutott ahhoz az anyagi erőhöz az önkormányzat, ami lehetővé tette ennek a fontos beruházásnak a létrejöttét. Elmondta, hogy nagy köszönet illeti Képviselő Asszonyt, aki minden erejével azon van, hogy a község fejlődésében szerepet vállaljon oly módon, hogy a megfelelő fórumokon képviseli a falut. Bogáth István polgármester jó gazda módjára minden momentumot dokumentált videó felvétellel is, így a beszéde közben a jelenlévők megtekinthették az út régi állapotát, azokat a komoly munkálatokat, ami történt a felújítás alatt, s ahogy elnyerte a végső állapotát ez a fontos útszakasz.

 

Felkérte Czunyiné dr. Bertalan Judit képviselő asszonyt, hogy pár szót szóljon a jelenlévőkhöz:

Képviselő Asszony beszédében örömmel állapította meg, hogy ha Kömlődre jön, akkor vagy jó hírt hoz egy-egy pályázat sikeres megnyerése, vagy átad valamit. Örömmel jött, mint mondta, mert a fejlődés mindig örömteli egy település életében, kiváltképp akkor, amikor látjuk, hogy pár km-rel távolabb eső település mennyivel ütemesebben fejlődik. Kömlőd is elindult ezen az úton, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sok, kisebb-nagyobb beruházás valósult meg az új vezetés jó munkájának köszönhetően.  Most megújulhatott a Petőfi utca és a hatalmas esőzések áradásai ellen immár biztonságot jelentő híd is. Persze a rendelkezésre bocsájtott összeg nem volt elegendő, így az önkormányzat még 1,7 millió forinttal kiegészítette azt, annak érdekében, hogy a munkálatok teljes egészében befejeződhessenek. Czunyiné Bertalan Judit további aktivitásra buzdította a települést, a vezetést, hogy pályázzanak, használjanak ki minden lehetőséget, mert ezen pénzek segítségével egyre szépülhet, fejlődhet a falu.

Egyedi a pillanat, jegyezte meg a Képviselő Asszony, amikor a jelképes nemzeti színű szalagból levágott egy kis darabot, hiszen ilyen „átadási ceremónián” még nem vett részt, de örömmel tette, s adta át a emléket a község polgármesterének, egyszersmind felavatva a Petőfi Sándor utcát. 

Bogáth István polgármester megköszönte az elismerő szavakat, majd kérte a jelenlévő Bazalt kft., képviselőjét, akik a munkákat elvégezték, pár szóval vázolja a munkálatok folyamatát.

A családias ünnepség kötetlen baráti beszélgetéssel, a nyugdíjas klub jóvoltából sütizéssel és teázással zárult.

2017.10.31.

Please publish modules in offcanvas position.