Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. április 25. csütörtök

Kömlőd község

Kömlőd

Tök jó buli

Mindenkit összefogó, hosszú kígyó néptánccal kezdődött az idei Tök jó buli.

Pintér Mónika néni vezetésével sikerül a legtöbb anyukát és apukát táncba szólítani.

A bemelegítő mozgás után a Tök király választás következett. Az idei évben sajnos nagyon kevés és csak kis méretű tökök termettek. Mivel szinte lehetetlen volt eldönteni, hogy melyik tök volt a legnagyobb, így egy királyi pár, Benedek Henrietta és Mező Levente fejére került a korona.

 

Hagyományos program a Tökmag avató. Az idei évben 8 Tökmag „avatására” került sor, akik bámulatos bátorsággal teljesítették a gyorsasági, ügyességi és erőpróbát, a nagyszámú közönség előtt.

A „kötelező” bevezető programunk után következett az est fénypontja, a tökfaragás. Mindenki tetszésének megfelelően faragott barátságos vagy rémisztő állathoz hasonlító alakzatot faragott a tökből. Közben természetesen sütőtököt, tököknek, szellemeknek díszített sütiket lehetett fogyasztani, amit itt köszönünk meg a kedves szülőknek.

Az elkészült töklámpások beragyogták az óvoda udvarát miután besötétedett.

Szükség is volt a fényükre, hisz egy utolsó közös feladatként, mindenkinek meg kellett keresnie a saját nevével és jelével ellátott töklámpás képet, ami az óvoda udvarán volt elrejtve. Izgalmas keresés indult, aki megtalálta, cserébe kislámpást és ijesztő töklámpás lufit kapott. A lámpásokat meggyújtva körbejártuk az óvodát, énekelve: Sej haj, eldaloltunk minden dalt!

Hogy mennyire népszerű ez a rendezvényünk az is jelzi, hogy 35 kisgyerekből, 32-en jelen voltak, szülőkkel, testvérekkel, három kisgyereknek betegség miatt kellett otthon maradnia. 

Voltak visszatérő, régi óvodásaink is, kiket mindig szeretettel fogadunk és betérő, vendég családok is.

Köszönjük mindenkinek, aki itt volt és hozzájárult a buli sikeréhez.

Bízunk benne, hogy jövőre is hasonló hangulatban találkozunk!

2017.10.17.

Please publish modules in offcanvas position.