Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. április 26. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

Kömlődi mazsorettek nagy sikerei


A Kömlődi Mazsorett Csoport is részt vett a 2017. október 7-én megrendezett I. Nemzetközi Bakony Kupa Mazsorett és Twirling versenyen Kisbéren. A összegyűlt gyerekek és kísérők, érdeklődők  először a régi versenyeket idéző diavetítést láthattak, majd Nagy Klára és Nagy Zoltán műsorvezetők köszöntötték a versenyzőket és a megjelent vendégeket, és ismertették a verseny szabályait. A szabályismertető után bemutatták a szakmailag magasan képzett zsűritagokat, Novák Zsuzsannát, Baloghné Vass Katalint és Pátkai Balázst. Ezt követően a Himnusz elhangzása után Géringer Istvánné, a Kisbéri Wass Albert Művelődési Központ igazgatója hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt, majd elkezdődött a verseny.

 

A közönség az egész napos rendezvényen számos produkciót láthatott. A mazsorett műfaj kedvelői tudhatják, hogy ma a mazsorett produkciók már nem csak katonazenére készülnek. A zenei stílus rendkívül változatos, zene szempontjából a katonazene mellett jellemző a modern és latin zene is. Csoportunk meg kívánja őrizni a hagyományos mazsorett stílust, így formáció induló kategóriában is indultunk a versenyen, de természetesen mi is neveztük formáció kategóriában is. Ez utóbbi a kategóriát a versenykiírás szerint a zenei kíséret különbözteti meg a formáció induló kategóriától. 

Csoportunk két korcsoportban működik, így mini és kadet korcsoportba is neveztük. Mini korosztályú csoportunk tagjai 7-9 éves kor közötti lányok, kadet korosztályú csoportunk tagjai 10-13 éves kor közötti lányok. 

A gyerekek most táncolhattak először nagy közönség előtt egy komoly, versenyszerű megmérettetésen. Izgatottan várták, és örültek, hogy végre ők is részt vehetnek egy ilyen rendezvényen. Az ilyenkor szokásos izgatottság ellenére nem jöttek zavarba a megmérettetés nyomásától, a produkciókat szépen kivitelezve, mosolygással fűszerezve adták elő. A versenyen a szülők többsége az egész napon jelen volt, segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a lányok mazsoretthez méltó külsővel időre készen legyenek, és a nap folyamán büszkén készítették a szebbnél szebb fényképeket. A produkciók alkalmával pedig meghatottan nézték a kicsi lányukat a hatalmas színpadon. 

A verseny délelőtti és délutáni részből állt. Örömmel tudtuk meg, hogy a rendezvényen játszósarok működik, így akinek kedve volt, a délutánt játékkal is tölthette. Ez mellett alkalmunk nyílt más csoportok produkcióit is megcsodálni. A délutáni blokk után eredményhirdetés következett, majd a színpad mögül két hatalmas tortával lepték meg a gyerekeket a szervezők, a gyerekek boldogan sorba is álltak a tortáért. A nap hosszú volt ugyan, de az öröm olyan nagy volt, hogy a tortaevés után a díjakkal való büszke fényképeszkedésre maradt még egy kis energia, majd mindenki utazott haza. A 11 csillogó szempárt nézve arra a következtetésre jutottunk, hogy nehéz volt a nap, de megérte. 

Mini korosztályban formáció, induló, 1 bot kategóriában 2. helyezést, formáció, pom-pon kategóriában 2. helyezést értünk el. Kadet korosztályban formáció, induló, 1 bot kategóriában 2. helyezést, formáció, 1 bot kategóriában 3. helyezést értünk el. 

A versenyen számos fotó készült, melyek megtekinthetőek a Kömlődi Mazsorett Csoport nyilvános Facebook oldalán. 

--

Madari Éva

2017.10.10.

Please publish modules in offcanvas position.