Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. június 14. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

Dicsérjük egymást!

Rendhagyó kiállítással ünnepelték a nőnapot Kömlőd lányai és asszonyai, akiknek munkáiból gazdag kiállítás nyílt csütörtök délután a művelődési házban.

Kovács Mihályné védőnő, az ötletgazda először szórólappal, majd személyesen felkeresve a családokat buzdította a község hölgyeit, hogy rendezzenek tárlatot az általuk készített használati és dísztárgyakból, s hogy a felhívás nem volt hiábavaló, jelzi az a mintegy száz hímzés, kisplasztika, játék, falikárpit, ruházati termék és használati tárgy, melyeket két hétig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Mint az a megnyitón elhangzott, hagyományt szeretnének teremteni ezzel az akcióval, s jövőre újra megrendezik a bemutatót.

- Jöjjünk össze, nézzük meg egymás munkáit, s dicsérjük meg egymást, hiszen komoly értékek kerülnek ki a lányok, asszonyok keze alól – mondta Kovács Mihályné az ünnepségen, melyen jelen volt Kiss Ferenc polgármester is.

A főszervező egyébként a délután további részében játékos vetélkedővel várta a 15 kiállítót, illetve a vendégeket, így húsdaráló szereléssel, zokni párosítással, súlybecsléssel, gombvarrási versennyel és egyéb feladatok megoldásával szórakoztatták egymást a falu hölgyei.

A kiállítók: Bencze Vilma, Czuppon Ágnes, Czuponné Cservenka Nikoletta, Dörömbözi Piroska, Edőcs Olga, Kiss Ferencné, Kovács Mihályné, Mizser Gyuláné, Molnárné Bogáth Edit, Nagy Kálmánné, Palkó Judit, Sárköziné Kovács Mária, Senkár Győzőné, Sternhardt Nikoletta Zsuzsa, Tenczer Lajosné.

Az esemény képeit a GALÉRIÁBAN tekintheti meg!

2012.03.08.

Please publish modules in offcanvas position.