Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Emelkedett a munkanélküliség

Januárban 11 százalékkal nőtt a Komárom-Esztergom megyében nyilvántartott álláskeresők száma a decemberi adatokhoz képest, a január végi 14.376 fős létszám a megye aktív népességének 9,7 százalékát teszi ki - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója az MTI-vel. Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint az álláskeresők számának januári növekedése döntően a munkaviszonyt vesztett álláskeresők állományát érintette, de a pályakezdők számának két hónapja tartó csökkenése is megszakadt.

A megye fő munkaerő-piaci mutatói az egy évvel korábbiakhoz képest viszont javultak. A nyilvántartott álláskeresők száma ez idő alatt ugyanis 10,5 százalékkal, a gazdaságilag aktív népességen belüli arányuk pedig 1,3 százalékponttal lett alacsonyabb.

Komárom-Esztergom megyében 1.541 álláshelyet tartottak nyilván a munkaügyi központok január végén. A beérkezett ajánlatok száma is csökkenést mutat, ennek oka a támogatott munkalehetőségek számának visszaesése. A munkaügyi központ februártól a támogatott munkahelyeket igénylő programok felfutására számít, melyekben részt vehetnek a szociális jellegű támogatásra jogosult álláskeresők - mondta el az igazgató.

2012.03.07.