Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Tovább keresik a háziorvost

Nem volt eredményes a község önkormányzata által kiírt pályázat a háziorvosi praxis betöltésére, ezért a közeljövőben újra meghirdetik azt – döntöttek többek között a képviselők szerdai ülésükön.

A két ülés közötti eseményekről Kiss Ferenc polgármester tájékoztatta a grémiumot, majd szóba került a megújult települési weboldal tartalomszolgáltatása is. A portálra folyamatosan kerülnek fel az anyagok. (Mostantól például a tavalyi év mind a 24 testületi ülésének jegyzőkönyvét olvashatja a „Letöltések” menüpontban.)

Jogszabályi kötelezettségének tett eleget a képviselő-testület, amikor módosította az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól szóló önkormányzati rendeletét. Ezt a nemzeti vagyonról szóló törvény passzusai tették minden önkormányzat számára kötelezővé, s a helyhatóságoknak – így a kömlődinek is – meg kellett határoznia vagyonelemeinek besorolását a forgalomképtelen, üzleti, illetve korlátozottan forgalomképes kategóriákba.

Az ülésen módosításra került a szociális rendelet és a telekadó rendelet, utóbbin csak apró pontosítást kellett végrehajtani, és nem utolsó sorban a polgármester bejelentette, tovább folytatódik a község fásítási programja, mely során mintegy 1000 feketedió és gesztenye csemete elültetésére nyílik lehetőség. Ebbe az akcióba a lakosság mind szélesebb rétegét be kívánja vonni az önkormányzat.

2012.03.02.