Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Közlekedési évértékelés

A közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében bevezetett intézkedések eredményeként az elmúlt évben tovább csökkent a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma – áll a megyei rendőrkapitányság éves összegzésében

A rendelkezésre álló baleseti statisztikai adatok alapján megállapítható, hogy a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számában - az országban az egyik legnagyobb arányú visszaeséssel - az előző évhez képest -13 %-os, a megsérült személyek számában -11%-os csökkenés következett be. A balesetek kimenetelét tekintve a halálos kimenetelű balesetek száma sajnálatos módon 18 %-al emelkedett, azonban a súlyos sérüléssel járó balesetek számában jelentősebb -22 %-os csökkenés következett be.

Megyénk útjain a legtöbb balesetet a személygépkocsi vezetők okozták (ők fordulnak elő közútjainkon a legnagyobb számban), ez mindhárom vizsgált időszakban a bekövetkezett baleseteknek megközelítőleg 60 %-a. Célkitűzéseinknek megfelelően az elmúlt évben csökkenés tapasztalható a motorkerékpárosok, a kerékpárosok és a gyalogosok által okozott balesetek számában. A segédmotoros kerékpár vezetők által okozott balesetek száma a korábbi jelentős csökkenés ellenére az elmúlt két évben nem változott.

A teljes anyagot itt olvashatja: Letöltések>Közérdekű adatok>2011

2012.02.29.