Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. május 25. szombat

Kömlőd község

Kömlőd

Maskarás mulatság

Szülők, hozzátartozók is érkeztek péntek délután a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézményekbe a már hagyományos farsangi mulatságba, s aki ott volt, biztosan nem bánta meg, mert a gondozottak és gondozóik olyan hangulatot varázsoltak a terembe, amit befutott humoristák is megirigyelhettek volna.

A maskarások rövidebb, hosszabb produkcióikkal érzékeltették, milyenek is lehetnek a férfiak? Lehetnek tüzesek, spanyol temperamentummal, kissé nagyot hallók, amolyan besenyős módra, lehetnek vakmerők és bátrak, nagyszájú Győzikék, akiket az asszonyuk tart kordában, s hős harcosok, mint Asterix és Obelix. A kérdés, hogy melyiket válasszuk? A következő táncos jelenet Gryllus Vilmos „segítségével” erre is megadta a választ: az igazi férfi dudán játszik, vörös szakálla messzire látszik, az igazi férfi mindig zord, az igazi férfi szoknyát hord!

Végül a magyar valóság, pontosabban a tipikus magyar férfi „ideál” is terítékre került, természetesen sörösüveggel a kezében, hasztalan próbálkozva Déva várának felépítésével.

A farsangi mulatság közös tánccal, majd szeretetvendégséggel zárult, s mint Auerné Böröczky Erzsébet intézményvezetőtől megtudtuk, idén nem csupán a tél elűzése alapozta meg a vidám hangulatukat. Pár napja az intézmény egy új Suzuki Splash-al gazdagodott, amit a Vitai & Vitai Kft-nek köszönhetően jelentős kedvezménnyel vásárolhattak meg a támogató szolgálat feladatainak ellátásához.

Az esemény képeit a GALÉRIÁBAN tekintheti meg!

2012.02.17.

Please publish modules in offcanvas position.