Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. május 19. vasárnap

Kömlőd község

Kömlőd

Újra pörög a mazsorett bot


Serlegek, kupák, oklevelek, elismerések sokasága bizonyítja, milyen eredményes volt a kömlődi mazsorett mozgalom az elmúlt húsz évben.

A múlt század kilencvenes éveinek elején a tarjáni Hegyesi István nívódíjas táncpedagógus és felesége vezetésével kezdte a munkát az akkor még kislányokból álló mazsorettcsoport, amelyik később hét országos bajnoki címet is magáénak tudhatott. Produkciójukkal bejárták Európát, felléptek Afrikában, s állandó szereplői voltak a hazai fesztiváloknak, gáláknak.

A lányok időközben felnőttek, családi életük, munkájuk, tanulmányaik elszólították őket a községből, az utánpótlás pedig nem töltötte be a megüresedett posztokat, így lassú hanyatlás után felbomlott a közösség.

Tavaly novemberben ünnepelték a helyi mazsorett mozgalom két évtizedes jubileumát, s ekkor vetődött fel a veterán táncosokban az ötlet, mi lenne, ha újrakezdenék?

Az ötletből valóság lett, s idén januárban tizenegyen újra kézbe vették a mazsorett botot. Sikerült megnyerniük az egykori táncmestert is, így szombatonként a lányok, asszonyok újra menettáncokat és színpadi produkciókat gyakorolnak a művelődési házban.

- Ez még csak az indulólétszám, de van több függőben lévő jelentkezés is, így minden reményünk megvan arra, hogy komoly felnőtt együttes jön össze. A hangulat kiváló, a lelkesedés a régi, s az elsődleges feladat jelenleg, hogy újra profi szinten táncoljanak a lányok a saját szórakoztatásukra, s persze mások szórakoztatására is – ismerteti az elsődleges célokat Hegyesi István.

Senkár Barbara annak idején ott volt a kezdeteknél, most kisgyerekével érkezett, akit szüleihez vitt a próba idejére. Ő is nagyon örült, amikor a jubileumi rendezvényen felmerült az újrakezdés ötlete.

- Hiányoztak az egykori társak, hiányzott a közösség, hiányzott a tánc. Nagyon jó érzés újra együtt lenni. Ez a negyedik próbánk, s az első formáció is jól megy már. Szponzorokat, támogatókat keresünk, akik besegítenének a fellépő ruhák beszerzésében, s az a tervünk, hogy nyár elejére már kész programmal kezdhessük meg a fellépéseket a közeli települések falunapjain, közösségi eseményein – mondja Senkár Barbara.

Oroszlány, 2012.01.29.

Please publish modules in offcanvas position.