Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Kömlődön történt 2003-2004.

Csütörtökön délután sokan gyülekeztek a Millenniumi parkban, hogy felavassák azt az emlékhelyet, amely méltóképpen megőrzi Kömlőd katonáinak emlékét az utókor számára. Avatóbeszédében Hárskuti Attila alpolgármester idézte fel a történelmi eseményt, s fontosnak tartotta elmondani, hogy "Ez a híd jelképesen kösse össze a tisztességesen és becsületesen gondolkodó, a másik egyéniségét és életét tisztelő embereket úgy, hogy ez a világégés, borzalom, amiről ez a kis megemlékezés szól, soha többé ne fordulhasson elő." Keleti György, a térség országgyűlési képviselője szintén beszélt a Szovjetunió területén lezajlott eseményről, az elesettek emlékének méltó ápolásáról. Az avatáson megjelent –többek között- Szenes Zoltán altábornagy, a honvédség vezérkari főnöke, Rajnai Gábor, Oroszlány polgármestere és Madari Csaba, oroszlányi rendőrkapitány is. Az emlékművet Madari Ferenc polgármester és Hárskuti Attila alpolgármester leplezte le, majd mind a katolikus, mind a református egyház megáldotta. Ezt követően a meghívott vendégek, a helyi civil szervezetek és a község lakói elhelyezték az emlékezés virágait, koszorúit.

2003. 10. 30.

A lehetetlent azonnal, de a csodára egy kicsit várni kell, tartja a mondás, mégis csodát láttak azok, akik csütörtökön megtekintették a White Tiger Club bemutatóját a kömlődi Általános Iskola és Diákotthon tornatermében. Hassan Mahmoud (Marió) a kínai boksz három danos mestere, aki 1996-ban Berlinben világbajnok lett szakágában, három hónappal ezelőtt kezdett el értelmileg sérült gyerekek oktatásával foglalkozni. A mostani szintfelmérő vizsgán az eddig tanultakból tizenheten adtak ízelítőt. A forma- és akció gyakorlatokból álló feladatsort igencsak rangos zsűri pontozta, melynek elnöke Keleti György országgyűlési képviselő volt, és tagjai között ült –többek mellett- Madari Ferenc Kömlőd, Grúber Zoltán Kecskéd és Rajnai Gábor Oroszlány polgármestere.

2004. 03. 12.

Még tavaly nyújtott be sikeres pályázatot a kömlődi Perczel Mór iskola két pedagógusa, Madari Nándorné és Kontráné Madari Piroska a KEM Közgyűlés Környezetvédelmi Bizottságához, melynek eredményeképpen ötvenezer forintot nyertek. A pályázati csomag három elemből állt: környezetvédelmi vetélkedő, facsemeték ültetése és gondozása, valamint egy agostyáni kirándulás megszervezése. A vetélkedőt március közepén rendezték meg, és csütörtökön sor került a facsemeték elültetésére is. Az iskola udvarán 5 hársfa és 7 juharfa talált új otthonra.

2004.04.02.

Iskolánk a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat környezetvédelmi pályázatán sikerrel szerepelt, így jutottunk el az Agostyáni Arborétumba. Az a 42 tanuló vett részt a kiránduláson, akik beneveztek iskolánk környezetvédelmi vetélkedőjére. Kömlődről indultunk 10 órakor, és  ½ 11-kor már ott is voltunk. Császár Károly várt bennünket az arborétum csodaszép székely kapujában. A 2 órás bemutató során megismerhettük az arborétum történetét, és azokat a Magyarországon nem őshonos fákat, amelyeket kísérleti jelleggel ültettek el. Az arborétum területét a Bocsájtó patak szeli át kis tavacskában végződve, ami egyrészt látványos, másrészt párolgásával hozzájárul a völgy sajátos mikroklímájához, amely a nedvességkedvelő fajok számára fontos. Sok, számunkra különleges örökzöld akár 20-30 méteres és 40 éves példányait is megcsodálhattuk. - Balázs Regina, Kászál Krisztina, 7.o. tanulók

2004. 04. 26.

Elmarad Kömlődön a hagyományos augusztus eleji falunap, ugyanis az önkormányzat rendkívül nehéz anyagi helyzetében nem tudja felvállalni a felmerülő költségeket. Erről és a helyi intézmények fenntartásával kapcsolatos gondokról is nyilatkozott Madari Ferenc polgármester. Igaz a hír, hogy anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé a falunap megtartását. Úgy is fogalmazhatnék, tökéletesen üres a kassza. Iskolánk jelenleg zárva tart, de a nyári szünetben elkészülnek a legszükségesebb karbantartások, illetve az egészségügyi meszelés.

2004.07.16.

A község legrégebbi hagyománnyal bíró közösségi összejövetelére került sor szombaton délután a helyi művelődési házban. Hosszú időn keresztül a vöröskereszt helyi alapszervezete szervezte ezt az eseményt, de az idei évben már nem tudtak erre vállalkozni. Az önkormányzat és az ott dolgozó tisztségviselők azonban felvállalták a rendezvény támogatását, s így, mint az elmúlt évtizedekben is, idősek napjára invitálták a település lakóit, valamint a nyugdíjas klub tagjait.

2004.11.20.