Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. június 14. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

A közösségért végzett munkát díjazták Kömlődön

1956. mártírjainak köszönhetjük, hogy a ’89-es változás békés és határozott volt. Hisszük, hogy az azóta eltelt több mint két évtized verejtékes munkája eredménnyel járt. Az általunk elviselt nehézségek és a sokszor akaratunkon kívül is vállalt áldozatok gyermekeink, valamint unokáink életét teszik könnyebbé – kezdte ünnepi gondolatait Kiss Ferenc polgármester Kömlőd október 23-i megemlékezésén.

A Hősök parkjában emelt kopjafánál rendezett eseményen a település első embere kiemelte: a forradalom résztvevőinek példás összefogása mutatja számunkra a kiutat az ország mai nehéz helyzetéből. A hétköznapok küzdelmei, az átélt öröm és kudarc össze kell, hogy forrassza a nemzetet, mert ennek lesz eredménye egy szebb, élhetőbb, boldogabb jövő.

A megemlékezést követően az önkormányzat, a társadalmi és civil szervezetek képviselői helyezték el a kegyelet koszorúit a kopjafánál, majd ünnepi képviselő-testületi üléssel folytatódott a program.

Kömlődön hagyomány, hogy októberi 23-i nemzeti ünnepünk alkalmával adják át – megismerve az intézményi és magánemberi javaslatokat – az 1995-ben alapított „Kömlőd községért” kitüntető díjat. Ezt azok kaphatják, akik a település fejlesztésében, a községi értékek megőrzésében és a hagyományok ápolásában maradandót alkottak. Az idei évben ketten is kiérdemelték az elismerést.

Bogáth István települési képviselő, a református közösség helyi gondnoka többek között elévülhetetlen érdemeket szerzett a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények megalapításában és működtetésében, a református templom rekonstrukciójának megvalósításában, a hagyományok ápolásában, a kulturális és közösségi rendezvények szervezésében, lebonyolításában.

Bognár Lajos, a községi polgárőr egyesület elnöke három civil szervezetben is kimagasló közösségi tevékenységet végez. Kömlődön szinte elképzelhetetlen olyan esemény, aminek ne lenne aktív részese, úgy a szervezésben, mind a végrehajtásban. Emberi hozzáállásával, községének szeretetével érdemelte ki az elismerést.

2012.10.24.

Please publish modules in offcanvas position.