Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. június 14. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

Tök jó buli volt

Majdnem kicsinek bizonyult a kömődi óvoda udvara csütörtök délután, ahol immár tizenegyedik alkalommal került sor a „Tök jó buli!” elnevezésű eseményre.

Senkár Béláné intézményvezető, valamint kollégái fogadták a gyerekeket és szüleiket, akik sorra hozták a saját termésű tököket, nagy izgalommal várva, kié lesz idén a legnagyobb, legsúlyosabb.

A meglepetés azonban elmaradt, hiszen továbbra is verhetetlennek bizonyult a Zsoldos család. Ők két évvel ezelőtt nyertek első ízben, majd tavaly rekord nagyságú, több mint félmázsás terméssel győzedelmeskedtek. Idén nem sikerült megismételni a 2011-es eredményt, de a közel 40 kilós tök elég volt ahhoz, hogy harmadszor is Zsoldos Évi fejére kerüljön a tök-királylány korona. Mint azt a családfő elmondta, tavasz óta nagy gonddal nevelte a kert díszét, külön figyelmet fordított a kapálásra, gyomirtásra, de – mint mondta – a kecsketrágya volt az, aminek hatására hatalmasra nőtt a növény. Ugyanakkor az augusztusi szárazság láthatóan visszavetette a fejlődést – mesélte Évi apukája.

Ami viszont biztos, jövőre új bajnokot avatnak a kömlődi Gézengúz óvodában, mivel a kislány 2013 szeptemberében iskolapadba ül.

Az eredményhirdetést követően a szülők és vendégek – akik rengeteg finomságot is hoztak az eseményre - együtt tekintették meg a „Tökmagavatót”, mely során az idén érkező apróságokat ünnepélyesen befogadták a közösségbe a három játékos próba elvégzése után.

Az igazi tök jó buli azonban csak ezután következett. Volt tánc, zene, dalolás, töklámpás készítés és különböző tréfás játékok, végül az apróságok meggyújtották lámpásaikat, s azok meghitt fénye zárta a kömlődi tökbulit.

2012.10.19.

Please publish modules in offcanvas position.