Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2022. július 1. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

Ballagtak az apróságok

Mint a nagyok, tarisznyával a vállukon sorakoztak izgatottan péntek délután az óvoda ballagó gyermekei, szám szerint tízen, akik ősztől az iskolapadban kezdik meg tanulmányaikat.

Szülők, hozzátartozók várták a művelődési házban az ovisok bevonulását, s ott volt Kiss Ferenc polgármester is, akiket elsőként Senkár Béláné intézményvezető köszöntött, majd következett a fotózás, a virágok átadása, a színpadon pedig immár egyenként is elmondták verseiket az ünnepeltek, akiktől az óvodavezető is verssel búcsúzott.

Az óvoda egyébként átszervezés alatt áll. Szeptembertől önálló intézményként működik, Gézengúz Napköziotthonos Óvoda néven.

Az önkormányzat az átszervezés kapcsán szakértői véleményt készíttetett. Mint ebben olvasható, a korábban közös igazgatású köznevelési intézmény tervezett átszervezése nem eredményezi a szakmai feladatok ellátásához szükséges feltételek romlását. A jogutód intézményekben biztosítottak a feladat ellátásához szükséges személyi-, tárgyi- és pénzügyi feltételek.

Az óvoda átszervezése a gyerekeknek és a szülőknek aránytalan terhet - az eddigieknél lényegesen nehezebb körülményeket, vagy jelentős költségnövekedést - nem jelent. Az állásfoglalás szerint Kömlőd község képviselő-testülete, a közoktatási intézményfenntartó társulás keretében működtetett kömlődi tagóvoda átszervezésével (az óvoda és az általános iskola különválásával, az Általános Művelődési Központ megszűnésével), kötelező közoktatási feladataikról továbbra is megfelelő színvonalon gondoskodik.

A ballagás képeit a Galériában tekintheti meg!

2012.06.02.

Please publish modules in offcanvas position.