Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2021. január 27. szerda

Kömlőd község

Kömlőd

Ilyen még nem volt Kömlődön

Hetekkel ezelőtt, egy baráti beszélgetés során született az ötlet, ne a hagyományos gyermekműsorral köszöntsék Kömlőd asszonyait az Anyák Napja alkalmából, hanem minden korosztály vegyen részt az előadásban, így téve emlékezetessé az ünnepet.

A gondolatot felkarolta a Kömlődért Egyesület és a Kömlődért Baráti Társaság, majd megkezdődtek az előkészületek. Személyesen keresték fel és invitálták a község közel négyszáz asszonyát, összeállították a versekből és dalokból álló programot, rendezték a termet, terítettek a vendéglátáshoz, így vasárnap délután minden készen várta az ünnepelteket.

A két civil közösség tagjai fogadták az édesanyákat, akik izgatottan várták a függöny felgördültét a művelődési házban, ahol alig maradt szék szabadon. Madari Ferenc alpolgármester üdvözlő szavait követően elsőként a legkisebbek léptek közönség elé, majd az óvodásokat követték az idősebb nemzedékek. A színpadon a megterített asztalnál Kiss Ferenc polgármester mellett még négyen ültek, akik a közös dalolás mellett felváltva adták elő az anyák napi irodalom gyöngyszemeit.

Mint azt a község vezetője ünnepi köszöntőjében elmondta: Önök a szeretetből és a törődésből felépítik a biztonságot adó otthont. Egy életre szóló példát adnak gyermekeiknek, szeretteiknek, segítenek eligazodni a világ dolgaiban, türelemre, becsületességre tanítanak. Mi valamennyien megköszönjük azt a szívós, kitartó erőt, ami összetartja a családokat, amire mindig számíthatunk. Köszönjük és köszöntjük önöket mindezekért.

A műsor sikerét pedig mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy kevés szem maradt szárazon vasárnap Kömlőd anyák napi ünnepségén – beleértve ebbe a fellépőket, a meglett korú férfiakat is.

Fellépők: Kiss Ferenc, Madari Ferenc, Károly Szilveszter, Ferenczi Roland, Henter Noel, Csaba Levente, Nagy Levente, Kiss Tamás, Bauer József, Sternhardt Mihály, Marencsák László és Fojtek Mihály.

Az ünnepség képeit a GALÉRIÁBAN tekintheti meg!

2012.05.06.

Please publish modules in offcanvas position.