Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2021. január 27. szerda

Kömlőd község

Kömlőd

Bakancsos túra

Immár hetedik éve szervezi meg a községben a bakancsos túrát a Kömlődért Baráti Társaság. Az elmúlt években felkeresték többek között Konkoly Thege Miklós csillagász egykori szülőházát, a zsidó, illetve a Sárközi temetőt, a Meggyfasort, az Almást, a Libamezőt, a Grófkertet, a Levente lőteret, tavaly ősszel az Alsó Mihály pusztát és a Felső Mihály pusztát, valamint a kömlődi patakokat, míg szombaton Kömlőd déli területeinek felderítésére indult a mintegy 30 kiránduló.

Fojtek Mihály nyugdíjas pedagógus a Kövecses hegyet, az Oncsa házakat, a Szőlőhegyet és a Malom utat választotta a közel 7 km-es túra útvonalául, miközben mesélt a térség felszínének kialakulásáról, a régvolt nevezetes helyekről, valamint a terület élővilágáról, különlegességeiről, majd az út végén ízletes paprikás krumpli várta a csoport tagjait, amit Madari Ferenc és Marencsák László készített el a megfáradt bakancsosoknak.

A csodálatos időben festői látvány tárult a falura a Szőlőhegyről, ezért egy meglepetést készítettünk azoknak, akik nem lehettek részesei a panorámának. A Galéria menüpont alatt kattintson a Panorámakép mappára, majd a képekre jobb egér gombbal kattintva mentse el a pano01-02-03-as fotókat egy mappába. Ezt követően egy bármilyen rajz, vagy fotóprogramot használva készítsen egy új alapot, melynek mérete 1200x480 pixel legyen. Balról jobbra haladva helyezze egymás mellé sorrendben a képeket, s így megkapja nagy méretben Kömlőd látképét, amit kicsiben itt is megtekinthet.

Jó szórakozást!

2012.04.29.

 

Please publish modules in offcanvas position.