Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Sok volt az ittas járművezető

Hiába szólította fel felelős közlekedésre a közúti közlekedésben résztvevőket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, sokan ültek volán mögé, vagy szálltak kerékpárra alkohol fogyasztását követően.

Húsvéthoz kapcsolódóan a Rendőrség az elmúlt évek hagyományait követve fokozottan ellenőrizte a gépjárművek vezetőit és a kerékpárosokat. A Húsvéti családlátogatások, locsolkodások idején megszokott, hogy lecsúszik egy-két pohár alkohol az állampolgárok torkán, hazánkban viszont a törvény már a minimális alkoholos befolyásoltság alatti járművezetést is szigorúan bünteti, melynek betartását a rendőrök ellenőrizték a hosszú hétvégén. Több mint 1.200 járművezetőt állítottak meg a rendőrök, hogy ellenőrizzék, ittasan vesznek-e részt a közúti közlekedésben. 44-en vétettek a törvény ellen, vagyis esetükben a szonda egyértelműen kimutatta az ittasságot. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a kerékpárosok voltak a renitensebbek, közel dupla annyi kétkerekűvel közlekedő kapott bírságot ittas járművezetés miatt, mint autóvezető.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az ittas járművezetők mellett természetesen más szabálysértővel szemben is felléptek. Így például nem hagyták csekk nélkül a gyorshajtókat, a vezetés közben telefonálókat és azokat sem, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket.

Gyorshajtás miatt 83, tilosban parkolás miatt 17 esetben szabtak ki bírságot, míg a megállítottak közül 17-en nem használták a biztonsági övet.

Emellett 171 járművezetővel szemben intézkedtek megyénk rendőrei más szabálysértések elkövetése miatt, így például elsőbbség meg nem adása, jogosítvány nélküli vezetés, vagy nem megfelelően kivilágított jármű vezetése miatt.

KEM-RFK – 2012.04.11.