Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

„Sínen van az új óvoda”

Mint az köztudott a magyar gazdaságban tapasztalható fellendülés miatt az utóbbi időben jelentősen megemelkedtek az építőipari árak. Ez bizony tetszik – nem tetszik érintette a kömlődi óvoda beruházását is.

A pályázat benyújtása óta, (2016. április) amikor be lett árazva az építkezés 30%-al emelkedtek az árak. A pályázati döntés kihirdetése ( 2017. augusztus – eltelt másfél év)  után, a közvetlen szomszéd akadékoskodása miatt újabb hat hónap telt el. A vitának akkor jogerős bírósági ítélet vetett véget!

A közbeszerzési eljárás kiírásakor már látható  volt, hogy több mint 30.000.000 forint hiányzik a beruházási összegből, ezért nem vállalva a felelőtlen esetleges szerződés kötést eredménytelennek nyilvánítottuk az eljárást.

Közben komoly előkészítő munkálatokat végeztünk a tervezővel, projektmenedzsmenttel és úgy döntöttünk, hogy többlettámogatási kérelmet nyújtunk be Magyarország Kormányához. Ez meg is történt 2018. novemberében ezután a várakozás hónapjai következtek.

  1. június 20-án megjelent a Magyar Közlönyben a jó hír, a Kormány közel 30 millió forintos újabb támogatást szavazott meg Kömlődnek. Az így rendelkezésre álló pénz elég lesz a beruházás megvalósításához. Az újabban elindított közbeszerzési eljárást így be tudjuk fejezni és remélhetőleg a kivitelező is kiválasztásra kerül.

Köszönjük mindenkinek aki segített abban, hogy ez a többlettámogatás Kömlődre kerüljön. A segítők között élenjárt Popovics György és Czunyiné dr. Bertalan Judit hála legyen munkájukért.

Nagy feladat lesz az óvoda áttelepítése az iskola épületébe, ahol az építkezés ideje alatt működni fog.

A költöztetéshez elengedhetetlen a közösségi összefogás, ezúton kérek tehát mindenkit, hogy erejéhez mérten segítsen ebben a munkában.

Bogáth István

2019.06.25.