Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Új klubház

Jelentős nap érkezett el a helyi nyugdíjas klub életében, csütörtökön a régi védőnői szolgálat épülete előtt gyülekeztek a lelkes klubtagok.

Bensőséges ünnepség keretében adták át a szervezet használatára a teljesen felújított épületet.

Bogáth István polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogyan is újult meg az épület. 016-ban kiköltözött a védőnői szolgálat a meglehetősen leromlott épületből. Így ott maradt és csúfoskodott a ház a szépen felújított egészségház mellett. A képviselő-testület döntést hozott, hogy fel kell újítani és a polgárőrség és a nyugdíjas klub használatába kell adni.  Sikerült pályázatot találni amelynek keretében el lehetett végezni az épület külső felújítását és napelemes rendszerrel való ellátását. Így kapott 16 cm-es külső hőszigetelést is a ház. Ebből a pályázatból azonban a belső felújítás nem volt elvégezhető, így azt más forrásból kellett megoldani.

A külső felújítás 10.5 MFt-ba került, ebből az önkormányzat 2 millió forint önerőt biztosított, míg a belső felújítást teljesen önerőből, mintegy 1,6 MFt-ból sikerült megvalósítani. Így valóban korszerű épületet kaphattak meg a két szervezet tagjai.  

Az átadási ünnepségen Held Mártonné, lbolya ismertette a nyugdíjas klub eddigi tevékenységét, majd átvette a polgármestertől az épület kulcsát.

Az ünnepségnek különös aktualitást adott a húsvéti ünnepek közeledése. Mivel Nagycsütörtök volt és még a böjtben tartottunk, a klubtagok elhatározták, hogy elkészítik a hagyományos böjti ételt a csiripiszlit. Ez a búzacsírából készült eledel régen nagyon népszerű volt és beleillett a böjti ételek sorába. Az alapanyagot is közösen készítették el, majd ezen a napon a Kömlődi Református Egyházközség régi épületében található igazi kemencében sütötték meg együttesen. Így sikerült az ünnepségen felszolgálni a sok más finom süteménnyel együtt. Nagyon jó hangulatú beszélgetések alakultak ki a délután folyamán. Mindenki nagyon örült  a szépen megújított épületnek.

Jó egészséget kívánunk a klub és a polgárőr egyesület tagjainak a új helyiségük használatához.

( a szerk.)

2019.04.23.