Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Legyen óvatos!

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy személygépkocsi egy 79 éves asszonyt Tatabányán a közelmúltban. A rendelkezésre álló adatok szerint a járművet vezető 39 éves nő későn észlelte az úttesten szabályosan átkelő asszonyt. A gyalogost a mentők a helyszínről kórházba vitték. Egy nappal korábban egy elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát hagyta figyelmen kívül egy gépjárművezető, amikor Tatabánya belterületén elgázolt egy kerékpárral közlekedő 53 éves asszonyt, aki a baleset következtében megsérült. Az elmúlt hetekben több hasonló baleset is történt Komárom-Esztergom megyében, többségében lakott területen belül. A balesetek legfőképp a relatív sebességtúllépés és az elsőbbségi szabályok megsértése miatt következtek be.

Kedvezőtlen időjárási körülmények között a gyalogosok általában nem elég körültekintők és kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire. Ebből adódóan a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, valamint azokat a helyeket, ahol fokozottan kell számolni gyalogosok megjelenésére!

A változékony időjárás veszélyt jelenthet a közlekedők számára. A sokszor tavasziasnak tűnő változékony időben az autósok nem számítanak a balesetveszélyes nedves, jeges úttestre, ezért a balesetek elkerülése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a jármű sebességének helyes megválasztására.

KEM-RFK, 2014.02.20.